Episodul de azi e pentru tine dacă ai fost întrebat de prietenii tăi de ce îți botezi copilul și nu-l lași pe el să-și aleagă religia, de ce de mic, sau poate ai avut prieteni care au ales diferit și ți-ai pus și tu întrebări sau … dacă doar vrei să conștientizezi mai bine botezul tău și ce ai primit de fapt în acea mare zi.

Aveam demult această temă în minte, și sunt foarte bucuroasă că s-a “nimerit” așa de bine, că episodul e disponibil de Paște, pentru că în trecut Botezul era săvârşit în noaptea de Paşti, iar cei botezaţi erau numiţi ”luminaţi” şi purtau haine albe în toată săptămâna de după Paşti, devenind săptămâna luminată.

Un alt motiv de bucurie e să am ca invitat alături de mine pentru această temă, un preot deosebit al bisericii noastre greco-catolice, pe Părintele Cristian Langa.

E o discuție simplă, dar profundă despre cum să privim în interiorul nostru mai mult decât în afară și cel mai interesant, părintele a povestit exemple impresionante din experiența sa de la Roma în cadrul unor contexte mai neobișnuite nouă: botez în catacombe, cu un musulman cunoscut convertit, un copil de 7 ani, sau o familie de țigani, unele întâmplări m-au lăsat cel puțin pe gânduri, și nu odată mi s-a facut pielea de găină în timpul discuției. Nu pot să recomand suficient acest episod, până la sfârșit!

Părintele Cristian Langa e în prezent profesor și îndrumător la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Cluj, e cel care a botezat-o pe Iulia, fetița noastră cea mică, este și îndrumatorul nostru spiritual, ne-a condus spiritual în ultimii ani în grupul de familii și personal m-a ajutat sa văd dincolo de ce e evident, să aprofundez învățăturile creștine și m-a inspirat să îmi pun întrebări corecte, să cresc.

Mulțumesc că urmărești acest podcast! Pentru a-l susține, adaugă un review sau rating acolo unde asculți și trimite linkul unui prieten sau distribuie-l pe profilul tău!

EPISOADE NOI IN FIECARE 1, 10 ȘI 20 ALE LUNII! ABONEAZĂ-TE ACUM SĂ FII LA CURENT CU CE APARE!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *