Iulia Rus și Laura Morar sunt mame de copii cu sindrom Down, două femei obișnuite, care fac lucruri neobișnuite. Iulia și Laura au fondat Asociația Părinților Copiilor cu Sindrom Down Cluj și au realizat o mulțime de proiecte, printre cele mai recente sunt expoziția de fotografie “Și eu pot” și campania “Femei Puternice” de la Marșul pentru Viață. Ele luptă pentru copilașii lor cu sindrom Down și ajută și alți părinți din Cluj, dar pe toată comunitatea noastră de fapt, să conștientizeze ce înseamnă sindromul Down și să integreze acești copii speciali.

În acest episod am povestit despre:

  • Povestea nașterii lor
  • Lupta interioară personală
  • Relația cu soțul, familia extinsă și anturajul de prieteni
  • Integrarea în comunitate, grădiniță, școală

Ideea acestui episod a venit în momentul în care am aflat că o prietenă foarte bună de-a mea a născut un copilaș cu sindrom Down și pur și simplu am realizat câte schimbari drastice se petrec în viața unei familii în aceste momente, dar și stângăcia mea și a celor din jur de a le fi alături.

Asa că dorința mea e ca azi să aflăm împreună din bătăliile de zi cu zi ale familiilor cu copii cu dizabilități pentru că e de fapt o perspectivă pentru noi toți, de cum să facem față unei încercări din viață.

Asociația Părinților Copiilor cu Sindrom Down Cluj: https://www.facebook.com/apcsdc/

Pentru a susține podcastul Casă pe piatră, adaugă un review sau rating acolo unde asculți și trimite linkul unui prieten sau distribuie-l pe profilul tău.

EPISOADE NOI IN FIECARE 1, 10 ȘI 20 ALE LUNII! ABONEAZĂ-TE ACUM SĂ FII LA CURENT CU CE APARE!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *