Părintele Jean Despruniée, foarte iubit de tineri, e un preot greco-catolic care se dedică foarte mult tinerilor din Cluj ca cercetaș, preot paroh, dar în special ca responsabil al asociației Puncte Inima, o asociație catolică ce trimite voluntari pentru a fi o prezență de consolare pentru cei care suferă și cei care sunt singuri în țări ca India, Filipine, Senegal, Argentina, Peru, Chile, Japonia dar multe altele.

Alături în discuția noastră a fost și Călin Rus, inginer și asistent universitar la Universitatea Tehnică din Cluj. Călin s-a întors doar de câteva luni din misiunea sa din Argentina, unde a fost prin Asociația Puncte Inima, și a împărtășit cum i-a transformat viața și inima experiența alături de cei singuri și marginalizați.

Deși am avut câteva probleme tehnice cu microfoanele, pentru mine discuția a fost atât de interesantă și emoționantă, cu o dinamică faină deoarece Călin a povestit experiența recentă din misiune, iar Părintele Jean a completat cu experiența sa din prima misiune din Argentina, dar și experiențele voluntarilor pe care i-a însoțit să-și ia zborul din Cluj.

Îmi doresc cu acest episod să rezonăm și cu noi cei de acasă, să ne oprim în această oră alături de ei, să reflectăm la viața noastră și prezența pe care suntem chemați să o avem față de cei din jurul nostru, pentru că și noi cei căsătoriți suntem în misiune și suntem chemați să ne dăruim în fiecare zi!

Resurse menționate pe parcursul episodului:

  • Asociația Puncte Inimă: https://www.puncteinimaromania.org/
  • Scrisori trimise de voluntari: https://www.puncteinimaromania.org/blog

🏠 Pentru a ne susține pe Patreon: https://www.patreon.com/casapepiatra 

🏠 Pentru a ne urmări pe Instagram: https://www.instagram.com/casapepiatra 

🏠 Pentru a intra în grupul de Facebook: ⁠⁠⁠https://www.facebook.com/groups/5250447238331014⁠⁠

EPISOADE NOI IN FIECARE 1, 10 ȘI 20 ALE LUNII! ABONEAZĂ-TE ACUM SĂ FII LA CURENT CU CE APARE!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *