Episodul de azi este despre cum să avem discuții deschise în familia noastră, pe teme dificile:

  • de unde apar bebelușii?
  • de ce unele poze nu trebuie privite?
  • de ce să nu încurcăm iubirile?

Mai ales când e vorba de copii mai mici, subiectele ce țin și de sexualitate ne pun pe noi părinții în dificultate: vrem să clădim în copiii noștri valori bune care să-i ajute să ia decizii potrivite, dar nu avem mereu cuvintele potrivite la îndemână sau suntem luați pe nepregătite.

Am înțeles pe pielea mea cât de important e ca noi părinții să ne înarmăm cu resurse și idei ca NOI să aducem în discuție temele dificile în casa noastră, să inițiem dialogul ca în felul acesta să le arătăm copiilor noștri că suntem acolo să-i îndrumăm în orice situație, că avem un limbaj comun și vor găsi în noi deschiderea și acceptarea atunci când vor avea întrebări.

Cum am putea mai bine să inițiem discuții decât citind împreună cu copilul nostru niște povești potrivite?

Agnia Potoroacă, invitata mea de azi, scrie o serie de cărți numite “Discuții deschise în familie” din care a publicat 3 cărți pe care le îndrăgesc atât eu, cât și copiii mei.

Sunt foarte recunoscătoare că Agnia a acceptat să împărtășească la podcast povestea ei și ce a însemnat să scrie aceste cărți. E o femeie extraordinară pe care o admir pentru felul în care își trăiește credința. Mă inspiră ca și mamă și soție, și cred că toți avem multe de învățat de la ea.

Dacă vrei să afli mai multe despre Agnia, poți asculta și episodul 67, unde ea și soțul ei, Mădălin, au povestit despre viața de homeschooling și educația creștină.

Cărțile scrise de Agnia Potoroacă se pot comanda folosind acest formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfcVGSftMklg_FubOSMpTzN_MG3KyoIGaSDvm36EJ41Zwa_6A/viewform?pli=1

EPISOADE NOI IN FIECARE 1, 10 ȘI 20 ALE LUNII! ABONEAZĂ-TE ACUM SĂ FII LA CURENT CU CE APARE!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *