Cum discernem practicile de spiritualitate din alte religii propuse nouă și copiilor noștri în ziua de azi: yoga, reiki, meditație new age, dar și medicină alternativă (homeopatie, bowen) sau terapii energetice?

Dorința mea prin acest episod este:

–> să te ajut să găsești explicația pentru care creștinismul condamnă anumite practici

–> să-ți formezi propria opinie despre cum să te raportezi la diverse forme de spiritualitate dacă vrei în același timp să fii în acord cu credința creștină

–> și nu în ultimul rând, să fie o resursă pentru tine pentru a explica celor apropiați sau copiilor de ce alegem să ne ferim de anumite terapii sau modalități de a face sport

Sunt foarte recunoscătoare că pentru această discuție am alături de mine un specialist și un creștin care aduce o importantă contribuție dialogului inter-religios de azi și îi ajută pe creștini să-și apere și să-și înțeleagă credința.

Ernest Valea a studiat teologia la Londra și deține un doctorat în teologie la Universitatea Wales. Este autorul a numeroase cărți în limbă română și limbă engleză, printre care și “Buddha și Hristos: vederi reciproce”, “Dialogul budist-creștin ca schimb teologic”, “Bazele Spirituale ale medicinei alternative”, “Reîncarnare și Înviere”, și altele.

Poate îl cunoști mai bine de pe canalul de YouTube “Cugetări Apologetice”, unde abordează provocările la adresa credinței creștine din partea științei și tehnologiei, cât și din alte filosofii și religii, care sugerează că credința creștină e doar una dintre multele căi spre Dumnezeu.

Mi-am dorit foarte mult ca acest episod să fie o invitație la conversație și informare și nu un motiv de a acuza pe cineva. Sper să asculți cu inima deschisă și sper să revii și cu un feedback, să îmi scrii un mesaj cu ceea ce ai auzit nou sau ce te-a contrariat? Unde ai vrea să afli mai multe?

Resursele menționate pe parcursul discuției:

  • Canalul de YouTube Cugetări Apologetice: https://www.youtube.com/@cugetariapologetice3403
  • Yoga pentru creștini: https://www.youtube.com/watch?v=utFDEOxzkCQ&t=80s
  • Reiki pentru creștini: https://www.youtube.com/watch?v=NAhb7yMdpbM&t=55s
  • Hopeopatie pentru creștini: https://www.youtube.com/watch?v=A1j-nK0GzXo

🏠 Pentru a ne susține pe Patreon: https://www.patreon.com/casapepiatra
🏠 Pentru a ne urmări pe Instagram: https://www.instagram.com/casapepiatra
🏠 Pentru a intra în grupul de Facebook: https://www.facebook.com/groups/5250447238331014

EPISOADE NOI IN FIECARE 1, 10 ȘI 20 ALE LUNII! ABONEAZĂ-TE ACUM SĂ FII LA CURENT CU CE APARE!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *