Știai că cercetașii începând cu vârsta de 8 ani, exploreaza lumea simpla dar plina de aventuri, din afara casei și zgomotului orașului.

Își iau bocancii și rucsacul cu cele necesare și fac tabere în pădure sau la munte, iși amplasează singuri cortul, construiesc singuri mese și bănci din lemn uscat, își gătesc mâncarea completă la foc și de multe ori nfruntă provocările naturii cu vânt și ploaie,fara patul de acasă și apa de la robinet, învață tehnici de supraviețuire, dar în special sa își asume responsabilități, să relationeze, sa ducă o sarcină la bun sfârșit, să-și țină cuvântul și să-și servească aproapele.

E o tema care mă inspira foarte mult și mi-am dorit sa povestim la podcast despre cercetășie pentru ca toți avem de învățat din principiile pe care le propune Camaraderie,puterea de a te sacrifica pt prietenii tai și chiar pentru țară, e o școală de valori și caractere și în forma ei traditionala poate fi actuala si sa inspire prin mesajul ei puternic de educatie prin aventura.

Ii am alaturi de mine pe Aliodora si Andrei Cosmovici, șefi la Cercetasii Muntilor din Cluj, care anual se ocupa de aproximativ 150 de copii si tineri cercetasi si sunt la randul lor cercetasi de aproape 20 de ani. Ii cunosc și îndeaproape pe Aliodora și Andrei pentru ca suntem în aceeași echipa de familii Notre Dame și creștem împreună spiritual de câțiva ani deja. Sunt oameni foarte valoroși care dau multe tinerilor de azi, mă bucur sa vi prezint azi la podcast.

Vorbim despre ce impact a avut cercetășia in viata lor a copiilor pe care ii îndrumă și ce putem prelua noi ca și părinți din acest stil de viață pentru a inspira fetele și băieții noștri cu valori morale bune.

EPISOADE NOI IN FIECARE 1, 10 ȘI 20 ALE LUNII! ABONEAZĂ-TE ACUM SĂ FII LA CURENT CU CE APARE!

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *